Alle tæller med

 

ALLE TÆLLER MED er en utrolig fin myldrebog, som sætter gang i fantasien, udfordrer vores fordomme og fordrer nysgerrighed og indlevelse.  

ALLE TÆLLER MED er en myldrebog og tællebog, der i lige så høj grad er en samtalebog. For hvert opslag øges antallet af mennesker – fra ét til 7.500.000.000.

Alle opslagene ledsages af en kort tekst, der på helt poetisk vis opfordrer læserne til at digte med: “Sytten personer på skadestuen. En håber at blive rask før karnevallet. Ni er frustrerede over, at der er alt for mange foran i køen. Fire er bange.”

Hvem er det så, der tænker hvad? Det skal læseren finde ud af. Og det kommer der faktisk nogle rigtig fine samtaler ud af. Hvem vælger vi og hvorfor lige netop den person? Vælger vi fx nogle bestemte personer på grund af vores fordomme? Kunne vi selv være en af dem, der bliver nævnt?

Nogle personer dukker op flere steder i bogen, så der kan lægges flere lag på deres personligheder og deres historie, ligesom de forskelliges historier på fin vis flettes sammen.

Jeg er meget begejstret for denne bog, der i hvert fald herhjemme fungerede efter hensigten og fik nogle gode samtaler i gang. Bogen vil helt sikkert også kunne føre til nogle interessante diskussioner – og fungere som inspiration til egne historer – i et klasseværelse.

Må absolut anbefales til alle.

Alle tæller med af Kristin Roskifte
Billedbog (5-12 år), 250 kr.
Januar 2019, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Skriv et svar