Om at sige “Fuck systemet”!

 

SKUNKS af Line Leonhardt og Dorte Schou er en hårdtslående og spændende fortælling om en flok hjemløse unge. De har valgt et liv på kanten af samfundet, men hvad gør man, når ens ven bliver – måske uskyldigt – fængslet? 

Historiens omdrejningspunkt er de seks unge Høne, Thomas, Maya, Røde, Hooder og Gonzo, der af forskellige årsager lever på gaden. Det er et råt miljø med masser af alkohol og stoffer. Men også med stærkt venskab og sammenhold.

Efter en episode på Christania bliver Hooder fængslet for at have stukket én i benet. Alle de unge var til stede på Staden, men ingen ved præcist, hvad der egentligt skete. Ikke engang Hooder.

Historien fortælles af de unge selv. Kapitel for kapitel bliver der tilføjet nogle brikker til puslespillet, når de hver især fortæller deres egen og deres fælles historie – samtidig med de prøver at finde ud af, hvad der egentlig skete.

Fremstillingen af de unge bliver nogle gange lidt karikeret, og det virker til tider forceret, når de unge taler til læseren. Samtidig er det en medrivende og velfungerende historie, hvor ikke mindst den drypvise indsigt læseren får i de unges historie og i selve episoden giver en rigtig fin suspense.

En anbefalelsesværdig fortælling til alle, der ind imellem har lyst til at sige “Fuck systemet!”.

Skunks af Line Leonhardt og Dorte Schou
Young Adult (14 år – ), 150 kr.
Februar 2019, Calibat

Skriv et svar