Bliv klogere på skrald

 

SKRALD – LORT ELLER LAGKAGE er en bog, der passer perfekt til disse klimabevidste tider. Den kalder til handling, den forklarer hvorfor og giver råd til hvordan – så børn og ikke mindst voksne forstår nødvendigheden af at ændre adfærd. 

Der er ingen tvivl om Gerda Raidts projekt i denne bog – vi skal forstå, hvorfor vi bliver nødt til at reducere den mængde af affald, der hver dag bliver produceret. Og det får hun faktisk formidlet på rigtig fin vis.

Hun kommer rundt om, hvad affald er for en størrelse. Hun gennemgår affaldets historie. Hun beskriver muligheden for og vigtigheden af genanvendelse. Hun fortæller om deponier, om forbrænding og tingenes kredsløb. Og om hvorfor vi har så utrolige mængder af affald i dag, og hvad nogle af konsekvenserne er.

Og til sidst kommer hun med ideer til, hvordan læseren kan undgå at producere mere affald end højst nødvendigt.

Bogens budskab præsenteres lettilgængeligt, med fokus på enkle tekststykker og flotte og velfungerende illustrationer. Samtidig formår Greta Raidt at komme rundt om affaldsproblematikken på en måde, der hverken bliver for ensidig eller unuanceret.

Det er en bog, der giver en lyst til at handle. Og som heldigvis – men ikke kun – præsenterer nogle ideer til handling, som er nemme at gå til.

En bog, der er oplagt at give til den klimabevidste tween – og alle os, der burde være lidt mere klimabevidste.

Affald – lort eller lagkage af Greta Raidt
Faktabog (5-13 år), 270 kr.
April 2019, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Skriv et svar