Om at blive forvandlet til en kylling

 

CHARLIE FORVANDLER SIG TIL EN KYLLING er en virkelig morsom børnebog om at bekymre sig for meget. Bogen er skrevet med stort overskud og formår at underholde på højt plan, samtidig med at den tager sit underliggende tema om stærke bekymringer alvorligt.  

Charlie er en dreng, der har en del at bekymre sig om. Fx at hans bror er så syg, at han ligger på hospitalet. Fx at hans forældre er meget bekymret for broren. Og  fx at han selv pludselig – uden forudgående varsel – er begyndt at forvandle sig til dyr.

Det giver endnu en bekymring: hvad hvis Charlie kommer til at forvandle sig til et dyr, midt på scenen, under skolens skolekomedie.

Heldigvis får Charlie hjælp af sine gode venner Flora, Mohsen og Wogan til at få afdækket, hvad i alverden det er, der udløser forvandlingen, og hvad i alverden Charlie skal gøre for at undgå at forvandle sig. De hjælper ham også med at undgå, at skolens skurk Dylan afslører Charlies forvandlinger for hele verden.

Det kommer der en mængde vildt sjove episoder ud af.

Sam Copeland fortæller en egentlig alvorlig historie om alvorlig sygdom og reelle bekymringer med overskud og et ordenligt skud humor bredt udover den. Der er masser af jokes om numser og prutter og lort – som altid virker. Der er masser af gakkede og skøre og fuldstændig absurde situationer. Og det hele kunne godt ende i et stort useriøst cirkus.

Men det gør det ikke. For under alt det gakkede og platte, tager Sam Copeland sit publikum og ikke mindst sit emne om bekymringer eller lettere angst seriøst.

Og det er faktisk utroligt befriende, for nogle gange er det som om det gakkede og det platte bliver tilstrækkeligt i sig selv. Og det kan såmænd være rigtig ok. Men det er bare endnu bedre, når der ligger en dybere mening nedenunder.

Må absolut anbefales til alle, der har brug for et godt grin.

Charlie forvandler sig til en kylling af Sam Copeland (ill. Sarah Horne)
Kapitelbog (6-12 år), 350 kr.
Juni 2019, Gads Forlag

Skriv et svar