Pepino – bjørnen der spillede violin

 

“Maestro Maggiore satte sig ved flyglet og spillede for sine gæster. For Pepino lød det som små klokker og vand. Han lagde mærke til, at sommerfuglene i tapetet løsnede sig fra deres mønster og gav sig til at flyve rundt i stuen. Hele stuen blev fuld af sommerfugle…”

Der er en magisk og poetisk stemning i bogen om bjørnen Pepino og hans ven Tino, der får lov til at flytte ind hos dirigenten Maestro Maggiore. Maestroen lærer de to at spille violin, faktisk laver han et orkester med mange af Venedigs gadebørn.

Fordomme bliver gjort til skamme og næstekærligheden sejrer i et dejligt eftertænksomt og roligt tempo, mens alle lærer vigtigheden af at gøre deres bedste. Særligt den første del af bogen rammer en fantastisk fin og stemningsfuld tone, ikke mindst på grund af de meget smukke illustrationer.

 

Desværre holder niveauet ikke hele vejen igennem. En historie fra hønen Pulcinella bliver lidt for lang. Hvorfor skal bjørnen en tur til England for at komme til Danmark? Der er enkelte mislyde rundt omkring, som kunne være skåret fra.

Bogen må dog anbefales og læses for den fine poesi og musikalitet, der gennemstrømmer bogen.

Pepino – bjørnen der spillede violin af Bente Klerke
Kapitelbog (4-7 år), 250 kr.
Marts 2020, ABC Forlag (anmeldereksemplar)

Skriv et svar