Om at blive støvsuget op

KALLE OG STØVSUGEREN er en sprudlende og fantasifuld fortælling om drengen Kalle, der er vild med at støvsuge. Og halløj, hvor det går, når Kalle svinger støvsugeren.

Det går så godt, at Kalle kommer til at støvsuge et stykke tørret banan – hans tøjdyr Abus’ yndlingsmad – op. Og hvad gør man så? Hvis det tørrede stykke banan ikke kan komme til Abus, må Abus komme til bananen. Wups! Så er Abus også suget op.

Og sådan går det indtil også Kalles mor og far og mormor er blevet suget ind i støvsugeren. Faktisk alt andet end Kalle. Og hvad sjov er der ved det? Til sidst suser også Kalle ned gennem støvsugerøret og bliver forenet med Abus og alle de andre.

En genkendelig hverdagsting udvikler sig på uforudsigelig vis – og det er både skørt og sjovt. Der er en både hjertelig og varm tone i bogen, som også går igen i de fantastisk fine og farverige illustrationer.

Må absolut anbefales til alle fantasifulde støvsugerentusiaster!

Kalle og støvsugeren af Inge Duelund Nielsen (ill. Lea Hebsgaard Andersen)
Billedbog (3-6 år), 220 kr.
Marts 2020, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

Skriv et svar