Måske…

Vi har alle prøvet det! Vi får at vide, der er noget vi ikke må, og pludseligt er det svært helt at slippe tanken om, hvor godt det ville være at gøre det.

Som fx når ens mor siger, at man ikke må gå hen til mangotræerne, fordi tigerne ligger på lur. Man ved jo godt, at det er en virkelig dårlig ide, fordi…tigre. Men på den anden side er tanken om de lækre frugter blevet plantet. Så måske…går den!

Og det gør det heldigvis for de tre små aber, der hele tiden både kommer et skridt nærmere mangoerne, men også et skridt tættere på katastrofen. De får frugterne og undslipper med nød og næppe de farlige tigere.

Spørgsmålet er om de små har lært noget af episoden. Måske…

MÅSKE…er en klassisk Chris Haughton bog. Fortællingen er helt enkelt og bygget op om episoder, der gentager sig. Haughtons karakteristiske Illustrationerne er enkle og samtidig et visuelt festfyrværkeri. Udover at være meget smukt udført rummer de masser af charme og humor – det samme gør historien.

Emnet vil helt sikkert vinde genklang hos mange børn. Jeg har i hvert fald en dreng, der har visse lighedstræk med de tre abeunger.

En absolut anbefalelsesværdig fortælling!

Måske… af Chris Haughton
Billedbøger (2-6 år), 250 kr.
Februar 2021, Jensen & Dalgaard (anmeldereksemplar)

 

Skriv et svar