Næsehorn Spiser Da Ikke Pandekager

Næsehorn spiser da ikke børnebøger - Anna Kemp - Børnebøger

Kender I det? Man sidder derhjemme og spiser pandekager. Og så kommer der pludseligt et næsehorn forbi og tager en bid af en af dem?

Og kender I så også det, at ens forældre bare ikke overhovedet ikke hører efter, når man forsøger at fortælle dem om det? Det gør I måske ikke, men det gør Esther!

Hun har sådan nogen af de forældre, der har så travlt med computer, telefon og vasketøj, at de ikke sådan rigtigt hører efter, hvad hun siger. Og hvis de svarer hende, svarer de hende på det, de tror hun siger, og ikke det hun siger.

Det er lidt frustrerende, når der nu render et næsehorn rundt i huset og spiser alle pandekagerne (for forældrene tror naturligvis, det er hende og griner af hende, når hun forsøger at forklare dem tingenes rette sammenhæng).

Det er nu engang noget rod, når forældre ikke rigtig er nærværende og ikke rigtigt hører efter hvad deres børn siger. Og naturligvis er det også sådan i denne fantastiske børnebog, at forældrene tvinges til at tro på Esther og bliver mindet om vigtigheden af at høre efter.

Næsehorn spiser da ikke pandekager - Børnebøger

Og ikke bare bliver de mindet om det, men de lytter faktisk til Esther. Og så er tingene lige præcis så dejlige, som de skal være hos Esther og hendes forældre. Ikke mindst fordi forældrene hjælper næsehornet med at komme hjem til sin familie (og ikke bare tilbage til zoo).

Jeg er helt vild med Næsehorn spiser da ikke pandekagerIllustrationerne er så fine, historien er virkelig sød, der er en snert af magisk realisme – alt hænger sammen på allerbedste vis. Præcis som de skal i en rigtig børnebog.

Læs også om den charmerende Hittegods – om en dreng, der bliver ven med en pingvin.

Næsehorn spiser da ikke pandekager af Anna Kemp og Sara Ogilvie
Billedbog (3-6 år), 250 kr.
Forlaget Carsen

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Forlaget Carlsen.

Skriv et svar