Til børn, der elsker opfindelser!

100 opfindelser, der gik over i historien - børnebøger

Forlaget Carlsen har udgivet en rigtig fin bog til børn, der  er optaget af teknik, maskiner og naturvidenskab – og som gerne vil vide, hvordan og hvornår nogle af verdens mest epokegørende opfindelser så dagens lys.

I bogen er udvalgt 100 af de vigtigste opfindelser inden for områderne transport, kommunikation, huslige hjælpemidler, arbejde og fritid og inden for den medicinske verden. Så man kommer omkring alt fra hjulet til raketten, fra papiret til internettet, fra toilettet til batteriet, fra penge til chokolade og fra narkose til bioniske kropsdele.

Hver opfindelse har fået sit eget opslag, som består af historiske beskrivelser af hvem, der gjorde de første vigtige opdagelser vedrørende opfindelsen, hvornår de gjorde dem og hvad disse opdagelser og opfindelser har ført med sig af nye vigtige opfindelser.

100 opfindelser

Afsnittene i opslagene er korte og der en masse små faktabokse – ikke mindst nogle, der forklarer, hvordan opfindelserne virker.

Min søn blev ellevild, da bogen kom hjem fra biblioteket!

I bogen bliver nemlig præsenteret opfindelser, som mange børn i et eller andet omfang kender fra deres hverdag – eller i hvert fald opfindelser, der ligger forud for ting, de har omkring sig. Og så er der alle de opfindelser, som er seje hvad enten man har forhåndskendskab til dem eller ej, fx dynamit, satelitter og kunstige kropsdele.

Genkendeligheden og de mange seje ting har stor tiltrækningskraft på ham.

Målgruppen for bogen er børn fra 7 til 12 år – det betyder, at der er en del ting i bogen, som et barn på 5 år ikke kan bruge til så meget – der er masser af årstal og opfindernavne, som kan virke lidt forstyrrende. Men det der ikke er så interessant for en 5-årig, er naturligvis relevant på en helt anden måde for en 12-årig.

100 opfindelser - børnebøger

Uanset alder er der rigtig mange spændende ting at lære af denne bog. Den er smækfyldt med viden! Layoutet i bogen er desuden virkelig fint. Det, at teksten er opdelt i faktabokse, gør, at den viden, der bliver præsenteret på siderne, virker overskuelig og nem at gå til. Og så er der en mængde sjove billeder.

Herhjemme bliver bogen fundet frem til læsning igen og igen og igen.

Læs også om 365 Forsøg – bogen til børn, der elsker eksperimenter. 

100 opfindelser, der gik over i historien af Tracey Turner, Andrea Mills og Clive Gifford
Faktabog (6 til 12 år), 270 kr.
2015, Forlaget Carlsen

Stjerner - 5

 

Bogen kan bl.a. købes hos Forlaget Carlsen.

Skriv et svar