Om det vigtige i at tage sig tid

Tager mig tid - Maude Roegiers - Mindfulness for børn

Tager mig tid af Maud Roegiers er sådan en bog, som med fordel kunne finde en plads hos de fleste børnefamilier. Den har nogle skønhedsfejl, men trods dette introducerer den på meget smuk, poetisk og nærmest stilfærdig vis børn til det vigtige i at tage sig tid og mærke efter. Og minder ikke mindst os voksne om at gøre det samme.

Hvordan passer man på sig selv, når man føler, at alt går skævt og verden ligesom vender helt på hovedet? Med nogle meget smukt illustrerede opslag tilsat en kort og fin tekst giver Tager mig tid børn nogle helt simple redskaber til at drage omsorg for sig selv – nemlig ved at tage sig tid.

Tage sig tid til at mærke kulden kilde på kinderne, til at lukke øjnene, når man får et knus, til at være ked af det, hvis man har brug for det, til at holde af.

img_0084

Ikke alle opslag er lige velfungerende. Fx hedder det henover tre opslag:

“Jeg tager mig tid til at tænke over, hvad jeg gør. Inden jeg fortæller en hemmelighed. Inden jeg buser ud med noget.”

Hver gang jeg læser op af bogen, bliver jeg forvirret over dette afsnit og føler ikke rigtig det passer ind. Disse og et enkelt andet opslag ville jeg have sløjfet, da det ville have fået bogens budskab til at stå mere klart.

Når det er sagt, så synes jeg der er meget værdi at få ud af de opslag, der fungerer. Både som barn og som voksen. For det virker så nemt, det med at tage sig tid og mærke efter, men det kan være så svært at få det gjort. Og jo mere vi kan få indprentet i os selv og i vores børn, at det er vigtigt, jo bedre.

Og denne bog tjener i den grad til dette formål.

Læs også om I mit hjerte – meditationer for børn. 

Tager mig tid af Maud Roegiers
Billedbog (3 år og opefter), 130 kr.
August 2016, Storymind (anmeldereksemplar)

Stjerner - 4

 

Køb fx bogen hos Storymind.

Skriv et svar