Tag ud med dine børn

TAG UD MED DINE BØRN er en guide til jer, som gerne vil bruge mere tid på ture i naturen, men ærlig talt synes, at det kan virke en smule uoverskueligt at komme af sted. Det er en smuk og inspirerende bog, fyldt med gode og lettilgængelige råd til, hvordan I nemt får taget de første skridt. 

Med udgangspunkt i de fire årstider beskrives i bogen 20 forskellige ture ud i naturen, som familien Kjerumgaard og Berg har været på sammen med deres fire børn på henholdsvis 13, 11, 10 og 7 år.

Her gives gode råd til, hvordan familien har håndteret børn, der absolut ikke gider på tur og til hvad I skal vide, når I skal på tur. Og så er der de overskuelige og inspirerende beskrivelser af de 20 forskellige ture, som af hvert af børnene bliver tildelt myrepoint.

At vi ikke bare sidder tilbage med et indtryk af, hvordan forældrene oplevede turene, men også får børnenes mere eller mindre positive opfattelse af, hvordan det var for dem at deltage i turene, fungerer rigtig godt. Måske kan du genkende dit barn i et af de medvirkende børn, og derved få en fornemmelse af, hvad der vil virke for jer.

Er du ikke på forhånd det store naturmenneske, skal du nok ikke forvente, at denne bog omvender dig. Er du til gengæld sådan et menneske, der synes, at det kunne være så fedt, at I kom mere ud, så har der helt sikkert masser af inspiration og gode råd at hente.

Start med de overskuelige ture som “Lav parkour i naturen”, “Find klammeting i naturen” eller “Find lægeurter som i gamle dage”, som ikke kræver den store planlægning eller en større mængde af remedier. Kast jer dernæst over “Find jeres egen mad i naturen” og “Lav mad over rigtigt bål” – og når I føler i har fuldstædig styr på det, så “Sov en nat i shelter” eller “Erobr en øde ø”.

Vi starter i hvert fald helt i det små – og så må vi se, hvor vi ender.

Læs også om Min bog om friluftsliv.

Tag ud med dine børn af Casper Kjerumgaard og Rikke Berg
Fagbog, 250 kr.
Oktober 2016, Turbine Forlaget (anmeldereksemplar)

 

Køb den hos Turbine Forlaget.

Skriv et svar