En bittersød dag

EN BITTERSØD DAG er den første i en række af bøger om Natskyggebørnene, der bor sammen i et eventyrligt skovunivers med andre blomster- og plantelignende personligheder.

I denne bog møder vi pigen Bittersød, der må på jagt efter sin hat, der er blevet stjålet af en forfængelig vandsalamander. Hatten er giftig for alle andre end Bittersød, men det er ikke så vigtigt for vandsalamanderen. For at få hatten tilbage, må Bittersød ind i Svampeskoven og hente en oksetunge, som salamanderen kan bruge som hat i stedet.

Historien om Bittersød er både snurrig og hjertevarm. Det er en fin og hyggelig historie om at være modig og kløgtig.

Det der virkelig hæver bogen er dog Josephine Kyhns umanerligt smukke illustrationer. Her kommer Natskyggebørnenes eventyrlige og forunderlige univers i særlig grad til live. Niveauet i illustrationerne er utroligt højt, og de er i sig selv værd at læse historierne for.

Netop fordi illustrationer er noget ud over det sædvanlige, er det ærgerligt, at historien ikke helt når samme niveau. Ikke fordi den på nogen måde er dårlig, men den står bare ikke lige så skarpt som illustrationerne.

Må absolut anbefales til alle, der er vilde med eventyrlige historier.

En bittersød dag af Josephine Kyhn
Billedbog (3-6 år), 280 kr.
Juni 2021, Gads børnebøger

Skriv et svar