Danske opfindelser

Med et lækkert layout, velfungerende tekster og flotte illustrationer leverer DANSKE OPFINDELSER en inspirerende gennemgang af en mængde forskellige opfindelser, der gennem årene er opfundet af danskere.

Bogen kommer vidt omkring. Her bliver både introduceret opfindelser, som de færreste sikkert har hørt om – som fx Alu-Margrethe, Barnevognsskiene og Ålehovedafhugningsmaskinen – og mere berømte danske opfindelser som fx Lego, Elektromagnetisme, Vindmøller og Støvsugeren.

Der er opfindelser, der har nogle år på bagen, som fx Kuglepostvognen, Skrivekuglen og Long John-cyklen. Og de helt nye opfindelser, som Fodgyngen, Spiralhårelastikken og Støjdæmpende høretelefoner til skolen.

Og mange, mange, mange flere. Der er masser af tage fat i for det nysgerrige og opfindelsesivrige barn.

Sofie Maria Brand fortæller i overskuelige og lettilgængelige afsnit om opfindelsen, om opfinderen og om vejen til opfindelsen. Selv om der bliver fortalt om mange opfindelser, bliver det aldrig kedeligt. Claus Darholts illustrationer tilføjer humor og samtidigt et dejligt rolig udtryk.

En vigtig pointe går i gennem bogen – nemlig den at at opfinde er en proces, hvor den enkelte opfinder ofte bygger videre på andres opdagelser. At selv om din opfindelse fejler, så indeholder den måske alligevel en vigtig brik, som andre kan bygge videre på. At det vigtigste er ikke at give op.

Det er altid en fornøjelse, når Sofie Maria Brand tager fat på at fortælle – dette er ikke en undtagelse. Må absolut anbefales til alle.

Danske opfindelser af Sofie Maria Brand (ill. Claus Darholt)
Faktabog (7 – 12 år), 200 kr.
Oktober 2021, Gyldendal

Skriv et svar