Videnskabelige stjerner

Børnebogsforlaget har udgivet endnu to billedbøger til de mindste om nogle af Danmarks mest berømte videnskabskvinder og -mænd. Denne gang drejer det sig om Marie Hammer og Tycho Brahe.

Bøgerne fortæller i hovedtræk lidt om de berømte kvinder og mænds barndom og lidt om hvordan de gjorde de opdagelser, som gjorde dem berømte. Til sidst i bøgerne er der en kort introduktion til videnskaben bag.

Bøgerne er en lettilgængelig og interessant introduktion til videnskabelige emner. De opfordrer til nysgerrighed til verden omkring os og viser, at også små ting, som fx mosmider, kan lære os store ting.

Illustrationerne er sprudlende og farverige med mange fine detaljer. Der bliver i det store hele fortalt i øjenhøjde med målgruppen, men desværre halter teksten nogle steder og historiefortælling kunne blive skarpere.

Ikke desto mindre er det er vigtigt projekt, som Børnebogsforlaget har sat i gang – som også lærer denne forældre nye ting – og vi håber, at der kommer flere bøger i serien.

Marie Hammer og mosmiderne // Tycho Brahe – opdagelsen af den nye stjerne af Jakob Lund Pedersen
Ill. Julie Østergaard
Billedbog (4-8 år), 170 kr.
Juli 2021, Børnebogsforlaget

Skriv et svar