Om at være en trold

Hvad nu, hvis du blev forvandlet til en trold. Og ingen pludselig vil kendes ved dig. Du kan ikke få lov til at komme ind i børnehaven. Din mor skriger og bliver bange. Du er udstødt. Du begynder at opføre dig som en trold.

Det er det, der sker for hovedpersonen i DET ER MIG, DER ER TROLDEN. I livet som trold finder hun frihed: pigen kan løbe nøgen rundt, hun kan skrige som en gris, gynge i trætoppene og glide i mudderet. Men hun spiser også sine venner fra børnehaven (som trolde nu en gang gør).

Efter at have nydt troldelivet en stund, bliver hun stillet over for et valg: alt kan blive som før, og hendes venner vil blive levende igen – eller hun kan fortsætte som trold. Valget er svært, og hun får – helt ekstraordinært – lov til at blive både barn og trold.

DET ER MIG, DER ER TROLDEN er en fin historie om at skulle finde balancen mellem det vilde, det grimme og det mudrede, og livet som en pige, der skal kunne finde ud af at gå i børnehave med alt, hvad det indebærer.

Det handler om ting, man kan slippe af sted med, når man er lille og ting, man skal gøre, når man er stor. Om hvor meget trold, man kan være inden for de regler, der gælder i samfundet. Det er en fortælling, der giver stof til eftertanke og byder op til gode samtaler.

Må anbefales til alle, der indimellem er en trold.

Det er mig, der er trolden af Jenny Bergman (ill. Lotta Geffenblad)
Billedbog (4-8 år), 225 kr.
Juni 2021, ABC Forlag

Skriv et svar