Om kinesiske prinsesser

 

Så er Tork og Hest på ny på banen med et underfundigt og finurligt eventyr. Denne gang går turen for de to gode venner mod Kina via Den Transibiriske Jernbane. Møder Tork også i denne bog en prinsesse han kan kysse? Selvfølgelig gør han det! 

Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse er den sjette bog i fortællingen om den eventyrlystne dreng Tork og den godmodige og kloge hest Hest. De to venner har efterhånden været vidt omkring, og Tork har efterhånden fået kysset en del prinsesser (det er ligesom blevet en del af konceptet).

I denne bog skal makkerparret til filmfestival i Kina – hvor de er vilde med en film om norske trolde baseret på Tork og Hests nye bog ABE. På vej mod Kina støder Tork og Hest på en mystisk frisør-gangster og en kvindelig russisk dværg – og så finder de ikke mindst et skrin, de ikke umiddelbart kan åbne.

Det er på mange måder en helt klassisk Tork og Hest-historie. Det hele udvikler sig som det hør og bør i uforudsigelige retninger. Det er forunderligt, det er eventyrligt og som altid er fortællingen fyldt med sproglige finurligheder. Pia Halse står endnu engang for de altid fantastiske og eventyrlige illustrationer.

Fortællingen synes dog denne gang at fungere allerbedst, da historien og dramaet for alvor begynder at folde sig ud mellem Tork og Hest, frisør-gangsteren og den russiske dværg.

For at kunne få det optimale ud af bogen, anbefales det at læse nogle af de øvrige bøger også. Der er mange henvisninger til de øvrige eventyr, som de to har været ude på.

Du kan læse meget mere om Tork og Hests eventyr her. 

Tork og Hest – Den kinesiske prinsesse af Louis Jensen (ill. Pia Halse).
Kapitelbog (5-8 år), 280 kr.
November 2018, Jensen & Dalgaard.

Skriv et svar